SIJOITTAJAT LÖYSIVÄT SILVER SENIORIN JA HALLITUKSEEN ANN SELIN

Yli 55-vuotiaiden henkilöstövuokraukseen ja -palveluihin keskittyvä Silver Senior on saanut omistajikseen joukon kokeneita sijoittajia.

Silver Seniorin marraskuun alussa päättyneellä rahoituskierroksella yhtiön uusiksi omistajiksi ovat tulleet mm. sijoittaja Marko Kauppi, Nebulan perustajana tunnetuksi tullut sijoittaja Ville Skogberg ja Aallon Groupin toimitusjohtaja Ari Kelloniemi.

Silver Senior on henkilöstöpalveluyritys, joka keskittyy yli 55-vuotiaiden työkokemuksen tehokkaampaan hyödyntämiseen. Yrityksille se tarjoaa mahdollisuuden palkata kokeneita osaajia – myös projektiluonteisesti tai osaaikaisesti juuri silloin kun osaamiselle on käyttöä. Osaajille yhtiö etsii puolestaan uusia ja motivoivia työmahdollisuuksia.

– Kokemusta ja näkemystä ei arvosteta Suomessa samalla tavalla kuin monissa muissa kulttuureissa. Kun kokenut työntekijä lopettaa yrityksessä ja jättää kulkukorttinsa ja kännykkänsä pöydälle, hänen osaamisensa ja kokemuksensa kävelee samalla ovesta ulos, sanoo Silver Senior Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Seppo Niva, jolla on pitkä kokemus henkilöstövuokrausalalta Staffpointin toimitusjohtajana ja Smile Henkilöstopalveluiden hallituksen puheenjohtajana.

Nivan mukaan hyvä ikästrategia myös parantaa tutkitusti organisaation suorituskykyä. Kaikkien työntekijöiden tuottavuus on korkeampi yrityksissä, joissa on eri ikäisiä työntekijöitä.

Uusien omistajien lisäksi myös yhtiön hallitus on muuttunut. Uusia jäseniä ovat puheenjohtajana aloittavan asianajaja Risto Ojantakasen lisäksi Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n ex-puheenjohtaja Ann Selin sekä monikanavaisten palveluprosessien ja palvelumuotoilun asiantuntija Tuija Ojanen.

– Mukaan lähtöni saattaa yllättää monet. Kun ikääntyvien työllistymisen vaikeudet on kuitenkin ollut niin kovin hankalaa ratkaista, pidän kaikkien keinojen käyttöä tärkeänä. Vastuullisesti toteutettu henkilöstöpalvelu on osaltaan pulman ratkaisijana. Silver Senior täyttää aukkoa työllistämistoimissa, johon kukaan muu ei yksinomaan keskity.” – toteaa Ann Selin.

Silver Senior on myös vahvistanut operatiivista johtoaan. Outi Lähteenmäki on tullut yritykseen vastaamaan liiketoiminnan kehittämisestä ja on myös Silver Seniorin osakas. Outilla on kokemusta mm. Lähi-Tapiola Eläkevakuutusyhtiön ja Elon hallituksista sekä Accountor Groupin johtotehtävistä.

– 55+ -vuotiaiden työllistäminen on ollut maailmalla kasvava tosiasia jo pitkään, mutta Suomessa arvokas kokemus on jäänyt liian usein hyödyntämättä. Silver Senior keskittyy etsimään ratkaisuja työelämän kolmannen vaiheen kohderyhmälle. On hienoa päästä mukaan rakentamaan tätä markkinaa Suomeen alusta alkaen, Outi Lähteenmäki sanoo.

Lisätiedot
Seppo Niva, toimitusjohtaja, Silver Senior Oy
seppo.niva@silversenior.fi
puh. 040 5883580