Pirkko hankki itselleen uuden uran 50+ ikäisenä

Työntekijämme Pirkko Laitinen kävi kertomassa Teemasta toimeen -rekrytointitapahtumassa oman uranvaihtotarinansa sekä avasi osallistujille, millaista on à la carte ja aamiaistarjoilijan työ.

-Tein töitä pitkään lastentarhassa, mutta halusin työelämältä jotain uutta. Olen koko ikäni ollut asiakaspalvelualalla, joten koin, että itselläni oli hyvät perusvalmiudet ravintolapuolen työhön. Kaipasin myös työskentelyä aikuisten parissa, kertoo Pirkko.

-Hygieniapassi minulla oli valmiina ja anniskelupassin suoritin Silverin kautta. Viime keväästä lähtien olen tehnyt tarjoilijan töitä Scandicin ja GLOn hotellien ravintoloissa ja viihdyn mainiosti. Keikkatyö sopii parhaiten omaan tilanteeseeni: voin itse päättää paljonko teen töitä ja mihin ravintolaan menen.  Mukavaa on sekin, että sekä työkaverit että asiakkaat ovat kansainvälistä porukkaa ja saan käyttää kielitaitoani, Pirkko jatkaa. 

-Pirkko meni ns. heittämällä sisään alalle – heti ensimmäisen työvuoron jälkeen asiakkaan kommentti Pikistä oli ”aivan ihana ihminen ja pärjää kuin vanha tekijä”, muistelee Silverin Outi Lähteenmäki.

-Hyvillä työelämätaidoilla ja oikealla asenteella ammatin vaihtaminen onnistuu, kunhan yrityksissä vaan ymmärretään, että 50+ osaajia ei kannata sivuuttaa. Ilman Silveriä saattaisin kyllä edelleenkin olla aiemmassa työssäni, toteaa Pirkko lopuksi.

Jos ravintola-alan työt ja lisäansiot kiinnostavat, nyt on hyvä aika laittaa meille työhakemus osoitteessa https://silversenior.fi/tyonhakijoille/

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *