IKÄ ONKIN VALTTI!

Suomessa on viimeinkin kiinnostuttu yli viisikymppisten osaamisesta ja syystä: Työvoimapula rajoittaa jo nyt monen yrityksen liiketoiminnan kasvua ja työikäisten määrä jatkaa hupenemistaan. Kehitys on vakava uhka koko maamme hyvinvoinnille. Asenneympäristön parantumisesta huolimatta varttuneisiin työntekijöihin liitetään edelleenkin perusteetta melko usein stereotyyppisiä määritelmiä, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. Varttuneilla henkilöillä on pääsääntöisesti erittäin hyvä ymmärrys omista vahvuuksistaan ja halua jatkuvaan taitojensa päivittämiseen.

Kokemus, ongelmanratkaisukyky ja resilienssi ovat vahvuuksia, joita arvostetaan monesti liian vähän, vaikka näillä taidoilla on suuri merkitys asiakastyytyväisyyteen ja koetun palvelun laatuun. Työyhteisö, josta on ”siivottu” kokemus pois, voi tutkitusti huonommin ja tekee heikompaa tulosta kuin tiimi, jossa on kaikenikäisiä työntekijöitä. Nuoret suhtautuvat hyvinkin positiivisesti varttuneempiin kollegoihin ja päinvastoin.

Useassa yrityksessä voisikin olla hyvä hetki tarkistaa, onko firmassa pohdittu riittävän syvällisesti sitä, tarvitseeko oma rekrytointi- ja työntekijästrategia päivitystä.  Toisinaan työyhteisö kaipaa enemmän kokeneen kollegan läsnäoloa kuin yhteistä pizzaperjantaita.

Silver Senior on 50+ -ikäisten työllistämiseen erikoistunut yritys, jolla on sekä kerättyä tutkimustietoa että asiantuntijakokemusta varttuneiden työntekijöiden vahvuuksista ja hyödyistä työyhteisölle.

Jos etsit kokenutta osaajaa tai olet kiinnostunut 50+ -työntekijöitä koskevista tutkimustuloksista, kannattaa olla yhteydessä meihin.

ONNISTU KOKEMUKSELLA!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *