fbpx

8 HYVÄÄ SYYTÄ, MIKSI 55+ -TYÖNTEKIJÄ ON ERINOMAINEN VAIHTOEHTO

Asenne. 55+ työntekijät ovat ennakoivia, positiivisia ja käytännöllisiä. Ruuhkavuodet ja suurimmat taloudelliset paineet ovat takana ja he voivat keskittää energiansa työhön.

Tuottavuus. Hyvä ikästrategia parantaa tutkitusti organisaation suorituskykyä. Kaikkien työntekijöiden tuottavuus on korkeampi yrityksissä, joissa on eri ikäisiä työntekijöitä.

Luotettavuus. 55+ työntekijä ei vaihda yhtä helposti työpaikkaa. Uuden henkilön palkkaaminen ja kouluttaminen on kallista, vaihtuvuus maksaa. 

Yhteistyötaidot. 55+ työntekijät arvostavat tiimityötä. Suurimman egon päivät alkavat ovat takana, joten heidän on helpompi jakaa osaamistaan myös muille.

Mentorointi. 55+ työntekijällä on tärkeä rooli nuorempien työntekijöiden valmentamisessa ja hiljaisen tiedon siirtämisessä nuoremmille.

Verkostot. 55+ työntekijällä on syvempi toimialan tuntemus, vahvemmat ammatilliset ja asiakasverkostot.

Päätöksentekotaidot. Moni taito voidaan opettaa, mutta mikään koulutus ei tuo tietoa ja viisautta, joka on kertynyt pitkän työuran aikana. 55+ työntekijä on kokenut ongelmanratkaisija. 

Johtajuus. Työntekijöillä, jotka ovat olleet monessa mukana, on usein hyvät sosiaaliset ja viestinnälliset taidot. Monet muutkin tärkeät ominaisuudet, kuten tunnetaidot, kehittyvät iän karttuessa.

Ota yhteyttä, niin mietitään yhdessä miten sinun organisaatiosi voisi hyödyntää 55+ osaajiemme kokemusta: https://silversenior.fi